Ilmasto muuttuu. Siksi meidänkin täytyy.

Tänä päivänä ruoka, mitä tuotamme, syömme ja heitämme pois, muodostaa lähes kolmanneksen päästöistä. Se kuulostaa ehkä synkältä, mutta samalla se osoittaa, että tehtävämme on hyvin selkeä: parantamalla ruokaa parannamme myös ilmastoa. Elintarvikeyrityksenä meillä on suuri vastuu positiivisesta muutoksesta. Tutkimukset osoittavat, että siirtyminen kasvipohjaiseen ruokavalioon on ratkaisevan tärkeä saavuttaaksemme YK:n tavoitteen rajata ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen. Lue lisää.

Kasvipohjainen ruoka tekee hyvää.

Tietoisuus lähestyvästä ilmastokriisistä lisää kiinnostusta kestäviä elintarvikkeita kohtaan. Haluamme rohkaista sinuakin tekemään lisää ilmastoystävällisiä valintoja – siinä tahdissa kuin se sopii sinulle. Mikset aloittaisi lisäämällä kasvipohjaisten tuotteiden käyttöä? Vaihda vaikka kahvimaito kaurajuomaan tai kokeile soijajuomaa aamusmoothieesi. Ne ovat yhtä helppokäyttöisiä kuin maitotuotteet ja tekevät hyvää niin sinulle kuin ilmastolle.

Liten gif dryck

Näin toimimme:

Step image 1

1.

Analysoimme

Steps - Seperator image
Step

2.

Vähennämme

Steps - Seperator image
Step image 3

3.

Kompensoimme

Analysoimme ilmasto-vaikutustamme.

Edistääksemme kestävää kehitystä olemme ottaneet selvää ilmastovaikutuksestamme U&We ilmastokonsulttien avustuksella. Vasta kun tiedämme, mistä päästöt muodostuvat, voimme vähentää niitä. Raportti on tärkeä työkalu, jonka avulla voimme arvioida ja vähentää hankintojemme, kuljetustemme ja tuotantomme ilmastovaikutuksia. Lue lisää raportista.

Vähennämme ilmasto-vaikutustamme.

Johtosanamme kestävälle kehitykselle on ilmastoakupunktio. Osoitamme sormella niitä päästökohteita, joissa voimme saavuttaa suuria ilmastovaikutuksia ja teemme sen perusteella toimenpidesuunnitelmia. On tärkeätä, että kiinnitämme huomiota asioihin, joilla oikeasti on vaikutusta. Pyrimme esimerkiksi lisäämään paikallisten raaka-aineiden käyttöä, pakkaamaan tuotteemme entistä ilmastoystävällisemmin, lisäämään energiatehokkuutta ja käyttämään enemmän vihreää sähköä.

Päästöjen kompensointi ja vähentäminen – molempia tarvitaan.

Vaikka tuotteemme ovat luonnollisesti ilmastoystävällisiä, meillä on työtä tehtävänä. Ilmasto ei odota, kunnes olemme saaneet oman ilmastovaikutuksemme nollille. Siksi päästöjen pelkkä vähentäminen tai kompensointi eivät riitä – meidän on tehtävä molempia pelastaaksemme ilmaston.

Ilmastokompensaatiomme on 110%

Tehdäksemme Suomessa myydyistä juomistamme ilmastopositiivisia olemme mukana metsänsuojeluhankkeessa Sumatralla. Plan Vivon johtama hanke varmistaa, että metsät säilytetään ja voivat näin jatkaa hiilidioksidin sitomista. Samalla hanke auttaa säilyttämään tämän uhanalaisen ekosysteemin, jossa muun muassa sumatrantiikerit elävät. Noudatamme toiminnassamme maailman ainoan riippumattoman standardin, ISO 1402, mukaisia laatuvaatimuksia ilmastoneutraalin tulevaisuuden puolesta. Sen sijaan, että kompensoimme standardin mukaisesti 100% käyttämästämme hiilidioksidista, kompensoimme 110%, sillä haluamme juomistamme ilmastopositiivisia.

Climate positive
Animated gif
Animated gif ipad
Animated gif mobile

Mäntyöljystä korkiksi.

Uusien pakkaustemme korkit valmistetaan mäntyöljystä, joka on pohjoismaisen paperiteollisuuden jäännöstuote. Fiksua uusiokäyttöä, joka muuttaa jätteet resurssiksi! Uusilla korkeillamme on 28 % pienempi hiilidioksidijälki kuin tavallisilla muovikorkeilla.

Entistä fiksummat pakkaukset.

Kiitos, että seuraat ohjeitamme pakkauksen sivussa, niin saat tyhjennettyä koko sisällön ja vähennät näin ruokahävikkiä. Saat myös korkin helposti irti ja voit laittaa sen muovikierrätykseen. Loput pakkauksesta lajittelet kartonkina. Koko pakkaus on siis 100 % kierrätettävä – luonnollisestikin sinun avullasi.

One Carton
Kavli Trust

Hyvän tekeminen on meillä DNA:ssa.

Me Plantilla haluamme vaikuttaa monella tasolla. Kavli-konsernin omistaa Kavli-säätiö, joka jakaa vuotuiset voittomme hyväntekeväisyyteen. Hyvän tekeminen ei siis ole vain osa toimintaamme. Se on osa DNA:tamme. Lue lisää: kavlitrust.com